 |
 |
|
 |
 |
Konular:
Kişiler ve Yayınevi:
|
 |
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
ARVASILERIN SOYLARI (Tek Ülkede Sosyalist Devrim)
| ARVASILERIN ŞECERELERİ 1. ADEM Aleyhisselam, ...
|
A R V A S İ L E R Arvasiler...
| |
|
|
| |
| |
| |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|
|
| Gerçekle Yüzleşmek Sebahattin Zorlu
Cinius Yayınları / Kişisel Gelişim Dizisi
Ey kendini küçük bir şey sanan; İnsanda doğar, batar iki cihan; Sen onu et kemik görürsün ama: O'ndan başkası değildir yaşayan.
Dur ey yolcu! Kutsal bir vadidesin! Yolculuk seni epeyce yormuş, üstelik de kirlenmişsin. Bu vadinin ardında engin bir deniz var, o denizde ölümsüzlük ve özgürlük var. Sen buraya o denize dalmak, beşeri istek ve zanlardan arınmak ve gerçekle yüzleşmek için geldin!
Şimdi sana anlatacaklarımızı dinlemen gerek, fakat bu anlatılacak olanları yanlış fikirlerin kirletip kararttığı zihninle değil, can kulağınla, söylenenlerin anlamını kalbinde hissederek, önyargısız, çarpıtmadan ve korkmadan dinle!
Sana burada bazı sırlar vereceğiz, bu sırları işittikten sonra sende bir değişim olacak ve hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Bu sırlar öyle sırlar ki, duyan; cahil ise zalim olur, ahmak ise deli olur, kurnaz ise iblis olur, akıllı ise veli olur, farkında ise hem hep, hem hiç olur!
128 sayfa, 2. hamur, ISBN: 978-605-0068-04-7; Boyut: 12,5x19,5 cm; Baskı Tarihi: Mart 2008 Özgün Dili: Türkçe Fiyat: 7,00 YTL
|
Bu kitabı alanlar bunları da satın aldılar |
|
|
| içe yönelmemi sağlayan kitap |  | Ceyda Solmaz 21 Mart 2008 Perşembe - İstanbul / Türkiye | | *Gerçekle Yüzleşmek* kitabı yeni çıkmasına rağmen bu ilgi hiç te şaşırtıcı değil, çünkü Sebahattin Zorlu´nun sözlerindeki yücelik, açıklık, O'nun En Yüce Olan'dan söz edişindeki berraklık bu kitabı şimdiden olağanüstü öneme sahip bir eser kılmışır.
Bu kitap insana eksiksiz, doyurucu ve kolay uygulanabilir bir öğreti sunuyor. Bu öğretide insan, evren ve hatta evren ötesi yorumlanıyor, yeniden tanımlanıyor, gerçeği arayan insana kolay ve güvenilir bir yol gösteriyor. Ancak günümüz insanına, özellikle de batı tarzı yaşam ve düşünce biçimine sahip olanlara son derece aykırı gelecek bir yol bu.
Hemen tüm ruhsal öğretiler bu yolda ilerleyen yolcuyu en sonunda bir noktaya, bir 'kapı'ya getirir. Bu kapının adı BEN'dir veya Tasavvuf Felsefesinde söylendiği gibi NEFS'tir. Maddi alemden manevi aleme geçmek bu kapının aşılmasına bağlıdır. Sufilerin 'ölmeden ölmek' dedikleri şey budur. Sebahattin Zorlu´nun öğretisi işte bu ego duvarının kırılarak aşılması ve sahtenin terkiyle *Mutlak Ben*in yaşanır hale gelmesi üzerine kurulmuştur.
|
 | Bu yorumu doğru buluyor musunuz? |  |  |
| 191 kişiden 189'u bu yorumu beğendi. |
| Çok Özel Bir Kitap |  | Selim Yörük 22 Mart 2008 Cuma - İstanbul / Türkiye | | Yeryüzünde yaşayan bütün insanlar, kalblerinde akıl almaz bir takım sırların saklandığını bilir, fakat yorumuna bir türlü ulaşamazlar.Hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri. Derin bir bilgi bu kadar yalın ve ancak bu kadar güzel anlatılır.
|
 | Bu yorumu doğru buluyor musunuz? |  |  |
| 162 kişiden 161'i bu yorumu beğendi. |
| Çok Etkileyici | Gönderen: Melike Bükülmez 8 Nisan 2008 Pazartesi - / | | Bu kitabı okumaya başladığımda bu ne yaa diye düşünmüştüm ama elimden bırakamadım. Kitap gerçekten müthiş, adeta şiir gibi. Hiç bitmesini istemeden okudum. Konusu olsun, kullanılan dil olsun, üslup olsun; her cümlesi harika. Tasavvuf felsefesi ile insanın huzur bulması işlenmiş bu eserde. Bu kadar akıcı ve öğretici bir kitap daha okumadım, herkesin okumasını tavsiye ederim. Yorum yazmadan geçemedim, yüreğine sağlık yazarının. Daha söylenecek ve yazılacak çok şey var ama en önemlisi okumak ve susmak galiba.
|
 | Bu yorumu doğru buluyor musunuz? |  |  |
| 154 kişiden 152'si bu yorumu beğendi. |
| Farklı Bir Kitap |  | Cem Akman 25 Nisan 2008 Perşembe - İstanbul / Türkiye | | Diğer kişisel gelişim kitaplarında zikredilenlerden çok farklı. Kendin ile ilgili düşünmeye zaman ayırmak, beynini eğitmek, daima bilinçli davranmak ve farkındalık üzerine yazılmış bir kitap. Herkesin mutlaka okumasını tavsiye ediyorum. Okuduktan sonra kendinizdeki olumlu değişiklikleri kısa zamanda fark edeceksiniz.
|
 | Bu yorumu doğru buluyor musunuz? |  |  |
| 143 kişiden 142'si bu yorumu beğendi. |
Kitap hakkında yapılmış tüm eleştirileri okumak için tıklayın!
| |
|
|
Kitap Forumu:
Kitap Forumları bir kitap hakkında Soru sormak ve Fikir paylaşmak içindir...
Eklenen etiketler NetKitap ekibi tarafından onaylandıktan sonra yayına girecektir.
|
|