 |
 |
|
 |
 |
Konular:
Kişiler ve Yayınevi:
|
 |
 |
|
 |
|
|
|
|
Katilin Şeyi
Versus Kitap
| Etiket: | 18,00 YTL
| NetKitap Ederi: | 15,30 YTL
| |
Polisiye dünyamıza bir özel dedektif daha katıldı; Vedat Kurdel. Aslında bir de ortağı var Vedat Kurdel'in. Ancak ikilinin akıl yanını temsil eden Tefo'nun pek öyle ünde vitrinde gözü yok. Vedat'sa işin bu yönünü sevdiği için, yaklaşık on yıl önce başlayan meslek yıllarından seçme parçaları hikâye etmeye karar vermiş. On yıl öncesiyse bugüne karşılık geliyor. Çünkü Vedat Kurdel, 2015 yılında yazıyor polisiye romanlarını.
Çok şükür gerçek hayatta pek az karşılaştığımız 'seri katil'lerden yola çıkarak kurgulanan Katilin Şeyi, ABD kaynaklı bu toplumsal olguyu bizim toplumumuza adapte etmeyi başarıyor. Sayfalar ilerledikçe gerilimi de tırmandırmasını bilmiş Sezgintüredi. Ama bana kalırsa polisiye hikâyesine asıl tadını veren Vedat Kurdel'in üslubu. Anlatacağını bir türlü anlatamayan, lafı döndürüp dolaştıran, araya gereksiz ayrıntılar sokuşturan bu acemi yazar, gerçek yazarın, yani Algan Sezgintüredi'nin işini kolaylaştırmış.
Katilin Şeyi, daha ilk sayfalarından başlayarak merak duygusunu sürekli tutan ve temposunu düşürmeyen bir ilk roman. - A. Ömer Türkeş
| Etiketler: | polisiye | casuslu |
367 sayfa, 2. hamur, ISBN: 9789944989497; Boyut: 14 x 22 cm; Baskı Tarihi: Kasım 2007 2006 Özgün Dili: Türkçe Etiket 18,00 YTL, %15 indirim 2,70 YTL, NetKitap'ta 15,30 YTL
| Mizahla Polisiyenin Harmanlandığı Eşsiz Bir Roman |  | C@n 31 Ağustos 2008 Cumartesi - Hatay, Türkiye | | Algan Bey pek roman yazmıyor, genellikle çevirilerle uğraşıyormuş. Mizahi yönü kuvvetli bir yazar. Bu kitapta da mizahla polisiyeyi çok iyi harmanlaştırmış.
Kitabı okumaya başlamadan evvel kitabın sadece polisiye olacağını ve arka kapağındaki övgüleri okuduktan sonra kitabın ana karakterlerinin çok iyi dedektif olduklarını, böylece okuyacağım kitap bana Hanry Bosch, Hercule Poirot'un verdiği kadar zevk vereceğini düşünmüştüm.
Lakin karşıma çıkan dedektifler, Poirot'nun, Bosch'un tırnağı bile olamazlarmış. Bu kitap, beni Dublörün Dilemması'ndan daha fazla güldürdü. Daha fazla zevk verdi.
Ayrıca arka plana zekice işlenmiş cinayetleri eklemesi ve casusluğa, ülkenin en yüksek birimlerinde (TSK misalen) dönen dolaplara, diğer ülkelerin ülkemiz üzerindeki emellerine çok iyi değinmiş yazar. Hani bir yerde güldürürken, bir yerde de düşündürüyor. Son sayfalarda heyecan artıyor. Sonlara doğru özel dedektif (?) Vedat'ın başına gelenleri ilk sayfada anlatması da çok hoş olmuş. Böylelikle ilk sayfadan okuru kitaba bağlıyor ve ilk sayfalarda dedektifin başına gelenleri okura unutturmuyor.
Sonuçta leziz bir kitap olmuş. Gülerken düşündüren harika bir polisiye romanıydı. Tek geçeceğim kitaplardan bir tanesi oldu. |
 | Bu yorumu doğru buluyor musunuz? |  |  |
| |
| |
|
|
Kitap Forumu:
| Konu | Yanıt | Son İleti
| | Henüz bir konu açılmadı. | |
| |
|
Kitap Forumları bir kitap hakkında Soru sormak ve Fikir paylaşmak içindir...
Eklenen etiketler NetKitap ekibi tarafından onaylandıktan sonra yayına girecektir.
|
|